Verduurzamen ongeacht je netcapaciteit

In een woning met een 25-ampère aansluiting kan het gebruik van een warmtepomp lastig zijn omdat deze, samen met andere huishoudelijke apparaten, snel het maximale stroomverbruik overschrijdt, waardoor de zekeringen doorslaan.

Zonder Econtro

Met Econtro

Voorkom overbelasting
met Econtro

Verduurzamen in een huishouden vol elektrische apparaten wordt een stuk eenvoudiger met Econtro’s innovatieve oplossing. Met slechts één compact regelkastje wordt het energieverbruik in huis intelligent beheerd. Het systeem is zo ontworpen dat het de werktijden van energie-intensieve apparaten, zoals warmteterugwinning (wtw) units, slim kan afstemmen op momenten van lager elektriciteitsverbruik. Bijvoorbeeld, wanneer je begint met elektrisch koken – een activiteit die veel stroom vereist – kan het systeem automatisch andere apparaten tijdelijk uitschakelen. Dit voorkomt niet alleen dat de zekeringen doorslaan door overbelasting, maar optimaliseert ook het energieverbruik door de piekbelasting te verminderen

Econtro’s systeem biedt een elegante oplossing voor energiebeheer zonder dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn in de bestaande elektrische infrastructuur van een huis. Dit intelligente kastje kan communiceren met alle aangesloten apparaten en past zich aan aan de dagelijkse routines en voorkeuren van de gebruiker.

Zo kan het bijvoorbeeld de wtw-unit uitschakelen tijdens de uren waarop er typisch wordt gekookt, en deze weer inschakelen wanneer de vraag naar elektriciteit afneemt. Dit leidt tot een efficiënter energiegebruik, een verlaging van de energierekening en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving.

Aan de slag met 25 ampére

Servicepartners

Voor servicepartners biedt onze oplossing een betrouwbare manier om energiebeheer te optimaliseren. Het voorkomt stroomuitval door overbelasting, zorgt voor een efficiënt gebruik van energie, en minimaliseert onderhoudscalls door verminderde slijtage aan apparaten.

Installateurs

Installateurs profiteren van een slim systeem dat eenvoudige integratie in bestaande infrastructuren mogelijk maakt. Het zorgt voor een stabiele energieverdeling en voorkomt de noodzaak voor frequente upgrades van het elektriciteitsnetwerk in woningen.

Fabrikanten

Fabrikanten kunnen met deze oplossing de levensduur van hun apparaten verlengen. Door het vermijden van piekbelastingen wordt de betrouwbaarheid verhoogd en kunnen zij een extra duurzaamheidskenmerk aan hun producten toevoegen.

Woningcorporaties

Woningcorporaties zien het voordeel van een geautomatiseerd systeem dat helpt bij het beheren van de energievraag binnen hun vastgoedportfolio. Dit leidt tot minder storingen, een lagere belasting van het net en een verhoogde tevredenheid van de bewoners.

Deze huizen profiteren van optimaal remote beheer, monitoring energiebeheer,
sturend op de laagste prijs met behoud van comfort.

Ontzorg jezelf.
Vraag ook een pilot aan.